Het belang van een goede mondverzorging bij kinderen

Tandproblemen bij kinderen kunnen variëren van gaatjes tot tanderosie en van ontstoken tandvlees tot een slechte adem. Denk niet te makkelijk over de verzorging van het melkgebit met het idee dat de tandjes toch nog wisselen. De verzorging en de staat van het melkgebit werken namelijk door op het uiteindelijke volwassen gebit. Maar er kan meer aan de hand zijn. Een slechte adem bij kinderen kan bijvoorbeeld ook wijzen op KNO-problemen.

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen

Leer je kind van jongs af aan dat het verzorgen van de tanden belangrijk is en een dagelijks terugkerend ritueel. Probeer er ook een leuk ritueel van te maken zodat je kind positieve associaties krijgt bij tandenpoetsen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Al vanaf de eerste babytandjes is het belangrijk om te poetsen.

Leer kinderen dat bezoekjes aan de tandarts mondhygiënist heel normaal zijn en helemaal niet eng. Neem ze gerust mee naar uw eigen consult en laat ze op die manier wennen aan wat er in de mondzorgpraktijk gebeurt. Zo kan de tandarts en de  mondhygiënist in de wenfase bijvoorbeeld samen met je kindje tandjes tellen. Tot 18 jaar worden alle bezoeken aan een tandarts of mondhygiënist vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Het is dus kosteloos voor de ouders, ongeacht het aantal bezoeken.

Wij werken met de methode Gewoon Gaaf dit is een preventie programma ontwikkeld door het ivoren kruis. Voor meer informatie www.gewoon-gaaf.nl of www.mondhygienisten.nl

;
Onze praktijk

Wij zijn een vrijgevestigde praktijk in Purmerend en vrij toegankelijk dat betekent dat u zonder verwijzing van de tandarts of een andere behandelaar bij ons terecht kunt. Maak gerust een afspraak als u een schoon, fris en gezond gebit wil hebben. Wij behandelen alle leeftijden. 

Meer info